D I T U T U P !!!!

09/09/2009 at 3:54 am (Ini lah dunia saya.)

D I T U T U P !!

BLOG DITUTUP !!!

SILA LAH KE SINI :::::

GUGULEA DI BLOGSPOT !!!!!!

Advertisements

Permalink Leave a Comment

N O M A D

08/09/2009 at 10:19 am (Ini lah dunia saya.)

Alia ini merupakan salah seorang NOMAD yang suka berpindah-randah.

PERHATIAN !!! LAMAN BLOG INI AKAN BERPINDAH LAGI !!!

hhehehehehhehe.

jadi, NANTIKAN muka baru dari yang baru.

Permalink Leave a Comment

Kisah Anak Lipas yang Comel.

01/09/2009 at 6:20 am (Ini lah dunia saya.)

ade seekor anak lipas, yg pade aku comel. (tapi aku tak suke lipas sebenarnye).

anak lipas sekor ni, TELAH MENGGANGGU AKU BEKERJA !!!

merayap kesane sini. di atas keyboard. di atas kertas. di sekeliling meje aku !

ARGH !!!

aku tau lah. atas meje aku ni bersepah segale jenis kertas pensil, card2 ade.

Photobucket

tapi, jangan la kau merayap atas ni !!!

aku ketuk2 dengan pensil menghalau si anak lipas ini. tapi, die berani ! tamau melarikan diri. oi si anak lipas ! walaupun badan aku 50x gande dari engkau, aku geli lah dengan engkau. jadi, pergi !! pergi !!
argh !! jem pale aku. cane nak wat lagi ni.

haih……. kisah seekor anak lipas di pagi hari.

Photobucket

Photobucket

*akhirnya, aku memberanikan diri melibas si anak lipas yg comel. lalu ia terjatuh pula di atas peha aku !! ARGH !!!!! sekali lagi aku libas. jatuh la ia ke lantai. FUH ! dapat juga aku MEMBOLOSKAN diri dari si anak lipas yang comel.*

Permalink Leave a Comment

KEROK KEROK !!!

01/09/2009 at 6:11 am (Ini lah dunia saya.)

Photobucket

saye ade kerok baru !! hhehehe. sudah addict untuk membeli kerok ini ! nak kumpul lebih banyak kerok ! saye ade kerok pink buruk (sebab dah 2taon), saye ade kerok tak berape baru kaler berry, saye ade kerok paling baru kaler merah, saye ade kerok kaler purple belum dapat lagi. yeay !! saye suke kerok !!! saye mahu jibbitz banyak2 juge. sesetengah kawan saye panggil jibbitz tu jimbit. HAHAHA !

Photobucket

ini jimbit baru saye. tak pakai lagi. sayang !! heheheheh.

Photobucket

Permalink Leave a Comment

hari-hari ialah hari merdeka.

31/08/2009 at 4:20 pm (Ini lah dunia saya.)

aku harap, hari-hari ialah hari merdeka.
sebab, kalau hari-hari hari merdeka,
maknenye, hari-hari ialah hari cuti.
seronoknye lah.

tapi malang. esok perlu kerja.
esok bukan hari merdeka.
esok 1 september.
mase ni lah nak nyanyi lagu –
“wake me up, when september ends”
hahahhaha !

aku rasa, hari merdeka tahun ini
tidak seperti hari merdeka tahun-tahun lepas.
hari merdeka tahun lepas, aku dpt lihat bunga api berdentum dentum.
tahun ini, hari merdeka di hadapan lapetop aku.
sambil tidak kedengaran bunyik dentuman bunga api.
sedih ~

hari ini, hari merdeka yang sedih juga.
kerana, esok perlu kerja.
mengapa hari-hari bukan hari merdeka.
andai lah hari-hari ialah hari merdeka.
pasti seronok.
haih~

Permalink 2 Comments

lalat tidak bersalah.

27/08/2009 at 9:58 pm (Ini lah dunia saya.)

ahh. hari ape ntah hari itu. aku pulang dari kantor. masuk ke dapur untuk berbuka. di atas meja, terdapat semangkuk kuah durian. WAOOOW ! sedap gile ! argh. aku makan dengan rakus. slurrp slurrpp. mak + pak aku solat. aku seronok mentelaah semangkuk kuah durian tu.

secare tak sengaja, sebelum melicinkan mangkuk itu, aku ternampak sesuatu bende bewarna hitam. ah, itu hanya kulit durian barangkali. aku pun mencedok la bende itu. aku masukkan ke mulut ku. aku tau aku tidak boleh mengunyah dan aku juga tidak mahu kunyah dan telan kulit durian itu.

malang mungkin berbau. aku sembur kan kulit buah durian tu ke pinggan kerana tidak kunyah dan tidak mahu telan. ALANGKAH TERKEJUT NYE AKU. APABILA IA
ADALAH SEEKOR………………………………………………………………………………………………………

DSC01234

LALAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PTUUIHHH !!!! MUNTAH MUNTAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cilaban punye LALAT !!!!
DEM !!!

Permalink 2 Comments

serbis. bukan servis.

27/08/2009 at 1:50 pm (Bermacam - macam)

hari ini aku sibuk.
letih.
pening.
semua perasaan ada kecuali gembira dan rasa ingin ketawa.

aku ke bilik officemate (pangkat agak superior la dari aku).
aku ke meja nya. tibe-tibe, mate aku tertangkap sesuatu di atas lantai.
ade satu fail.
(penjodoh bilangan untuk fail ape ek?)
hahaha. sehelai kot ? bukan. sekeping ? bukan.
biar lah !

ade satu fail di atas fail-fail yang lain.
maka, tersembur air liur aku gelak.
ahahah.

lihat la mengapa.
aku tak mahu cerita.
DSC01238

same lah kes nye kalau si bapak hendak mendaftar kan anak name.
nurse : ape name nak bagi ni encik?
si bapak : siti aminah dah la.
nurse : ok encik. terima kasih.

anak : bapak, mengapa nama siti, siti aminah dah la ?
bapak : ko tanye mak ko.

hahahahha ! same la kes kat pusat serbis ni.

pendaftar : ape encik nak bagi name kampeni encik ni ?
penama : pusat serbis tayar bla bla bla (jawe rupenye)

ADOI. ape ape la serbis oi.
hahahhaha

Permalink Leave a Comment

jem nenas? jem stroberi? pilih lah.

27/08/2009 at 1:02 pm (Ini lah dunia saya.)

P1010167

Laporan berita:

Kuala Lumpur – Federal hiway dikhabarkan akan menemui satu fenomena luar biasa. Iaitu KESESAKAN LALU LINTAS TAHAP DINASOR. KESESAKAN ini dikatakan akan terjadi dalam tempoh sebulan setiap tahun. Sila elakkan dari mengguna jalan ini sama ada mahu ke pejabat atau berendek. bernama.

HOH ! ini lah jem yang selalu aku tempuhi sepanjang bulan puase (bukan bulan puase pun cam ni juga). ini lah dugaan apabila bekerja di tengah(tak tengah sangat) bandar PJ. ARGH !!! ketika di dalam jem ini, rasa mmahu turun dari kereta dan berjalan pulang sahaja. namun. aku tidak mahu kurus. terpaksa juga teruskan perjalanan dengan kereta atos super lembab itu. jam menunjukkan pukul 645. kenderaan masih tidak bergerak. WALAUPUN MENGGUNAKAN KHIDMAT POLIS TRAPIK !! menuruti jem ini, aku tertidur didalam kereta sehingga di hon beberapa kali olih pemandu di belakang. “EH! nak hon pula. macam lah kau bolih bawe laju2 dlm jem ini !!”. hahahaha.

P1010170

Abg polis. i adore u abg polis. gaya mu, seluar sendat mu, wisel di dada mu, perut boroi mu, lambaian tangan mu kepada ku suruh jalan. senyuman tegang mu. membuat ku cair sebentar. NAMUN, kehebatan mu membuatkan jem terjadi dengan lebih teruk amat mengagumkan aku sekeluarga. sehingga kami berfikir, dimana ada jem, disitu ade seorang berseluar belang kuning. bersepatu paras betis. wow. sungguh mengghairahkan aku. nyum ! ehe.

apa boleh buat. bulan ramadhan yang mencabar.

Permalink Leave a Comment

hari isnin, hari malas sedunia. mari sambut !

24/08/2009 at 4:34 am (Ini lah dunia saya.)

huarghh !! hari ni, 3 ramadhan. aku di pejabat. Tgk jam – pukul 11.50 pagi. ye. masih pagi. mate aku ni tak berupaya nak buke lagi. mulut aku berupaya buke untuk menguap-nguap kali ke 39, barangkali. pagi yang ngantuk ! aku tidur pukul 12.45pagi malam tadi. bangkit pade pukul 3.30pagi bute. kenapa ? kerana aku harus prepare sahur. untuk kakak aku yg sulung dan anak-anaknya. lepas sahur, aku terus siap ke pejabat. ah. tertidur pula sambil memandu. PONN PONN !! aduh. tak pasal-pasal, jari tengah ditunjukkan. pagi-pagi sudah panas. walaupun air-cond aku berkelajuan tahap 2. haha. 12.23pm – aku masih tak buat kerja. hahaha. lagi 7 minit, aku mahu tidur dalam setor. lalalala~ hari isnin, hari apa? hari malas ! haih. hari ini juga, aku mahu balik pukul 4.30pm ! mereka mahu kata apa? kata lah. haha. boring-boring begini, aku melayari beberapa laman web. hahaha.

1) Forum Paintball !!

2) Pro-Paintball SHOP !!

3) FARMVILLE ! – main game pula !

ape lah nak jadi ngan aku ni. bulan ni dah la short wang gaji. niat mahu beli mask paintball. niat juga mahu beri makcik-makcik duit raya. tetapi. ntah lah.

dah lah.
mahu cuba buat kerja.
selamat.

Permalink 1 Comment

TIDAK DAPAT !!

21/08/2009 at 5:49 am (Ini lah dunia saya.)

alia : mak…. boleh aya beli pistol ni tak mak ? (sambil menunjukkan gambar marker paintball seperti gambar pistol di post lepas).

mak : ish ko ni. berape ratus tu?

alia : tak ratus la mak. hehhehehe.

mak : dah tu, berape?

alia : paling koman pun RM1,600 la mak.

mak : hah? ko gile ke? tak payah lah buang duit beli natang tu.

alia : ala mak…..

mak : kalau ko nak beli, ko beli yang bole tembak orang mati punye.

alia : ish, yg ni kalau kene puns akit mak. lebam!

mak : tak best kalau sakit je. kasi mati terus.

kesimpulan : AKU TAK DAPAT BELI MARKER YG AKU INGINKAN !!!! UUWAAAAAA !!!!!

sedih…sedih…sedih…

Permalink 2 Comments

Next page »